Foto: DELFI
ASV prezidenta Baraka Obamas lidmašīna trešdienas rītā piezemējusies Igaunijas galvaspilsētas Tallinas lidostā, un lielvalsts prezidents devies uz tikšanos ar kolēģi Tomasu Hendriku Ilvesu, vēsta portāls "Delfi.ee".

Viena no pasaules ietekmīgākā cilvēka lidmašīna Tallinas lidostā piezemējās pulksten no rīta. Virs lidostas lidmašīnas nosēšanās laikā lidoja divi helikopteri, tostarp slavenais "Blackhawk".

Lidostā Obamu sagaidīja daudzskaitlīgs žurnālistu skaits un dažādas amatpersonas. ASV prezidents no lidmašīnas izkāpa desmit minūtes pēc tās piezemēšanās. Tad viņš iekāpa melnā limuzīnā un devās uz viesnīcu, kuras nosaukums nav zināms. Obamas vizītes laikā Tallinā būs nopietni drošības pasākumi.

Pēc tam, kad Obama bija īsu brīdi atpūties viesnīcā, viņš devās uz tikšanos ar Ilvesu, kas notiek Igaunijas prezidenta rezidencē. Pa ceļam Obama sasveicinājās ar bērniem un Igaunijas iedzīvotājiem, kuri bija sapulcējušies Tallinas centrā, lai vērotu iespaidīgās prezidenta svītas pārvietošanos.

Satiekoties ar Ilvesu, Obama vispirms ierakstīja novēlējumu viesu grāmatā. Pusdienlaikā gaidāma abu prezidentu preses konference, kuras tiešraidi varēs vērot arī portālā "Delfi".

ASV prezidents ieradies vizītē Igaunijā, kur viņš ar Baltijas valstu līderiem runās par Krieviju un Ukrainas krīzi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!