Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) Latvijas lēmumu neizsniegt vīzu Krievijas ĀM Otrā Eiropas departamenta direktoram Mihailam Demurinam vērtē kā Latvijas apzinātu mēģinājumu saasināt attiecības ar Krieviju.
"Jākonstatē, ka pēdējā laikā Latvijas vadības paziņojumos un rīcībā aizvien vairāk izpaužas orientācija uz attiecību saasināšanu ar Krieviju," teikts Krievijas ĀM trešdien izplatītajā paziņojumā.

"Ar aicinājumiem īstenot "stingru politiku" attiecībā uz mūsu valsti oficiālā Rīga nekautrējas visaugstākajā līmenī vērsties pie Eiropas Savienības un NATO. Pašā Latvijā vēršas plašumā administratīvi policejisko metožu izmantošana, lai apspiestu demokrātisko kustību par krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām," sacīts paziņojumā.

"Šis atklāti nedraudzīgais solis nevar neizraisīt dzīļu nožēlu, jo ved uz divpusējo attiecību sarežģīšanos. Atbildība par to pilnā mērā gulstas uz Rīgu un, protams, Krievija izdarīs attiecīgus secinājumus," uzsver Krievijas ĀM.

"Šāda politika liecina par to, ka Latvijas valdība ačgārni tulko valsts uzņemšanu ES un NATO, nav gatava vadīties pēc ES un Ziemeļatlantijas alianses attīstošās partnerības ar Krieviju principiem. Deklaratīvie paziņojumi par "vēlēšanos uzlabot attiecības" ar mūsu valsti vairs nevienu nespēj maldīnāt," teikts paziņojumā.

Latvija atteikusi vīzu Krievijas Ārlietu ministrijas 2.Eiropas departamenta direktora vietniekam Mihailam Demurinam, kurš nākamās nedēļas beigās vēlējās apmeklēt sabiedriskās organizācijas "Baltijas forums" Jūrmalā rīkoto konferenci "Baltija un Krievija 21.gadsimta lielajā Eiropā".

Latvijas Ārlietu ministrija pagaidām notikušo nekomentē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!