Foto: stock.xchng
Lietuvā no cūku gripas izraisītām komplikācijām miris jau piektais cilvēks - kāds 46 gadus vecs Viļņas iedzīvotājs, otrdien vēsta Lietuvas radio un televīzijas ziņu portāls "lrt.lt", atsaucoties uz veselības aizsardzības ministra vietnieku Artūru Skiku.

Līdz šim valstī oficiāli bija apstiprināti četri gripas pacientu nāves gadījumi. Pirmais šīs slimības upuris Lietuvā tika reģistrēts novembra vidū Kauņā, kur gripa prasīja kāda 14 gadus veca pacienta dzīvību. Kopš tā laika miris arī 40 gadus vecs Visaginas iedzīvotājs, 31 gadu veca sieviete Šauļos un arī kāds gados jauns Panevēžas iedzīvotājs.

Lai gan pirmdien mediji ziņoja, ka no gripas mirusi arī kāda sieviete Varēnā, un to bija apstiprinājuši arī šīs pilsētas mediķi, tomēr Skiks norādījis, ka viņas nāves cēlonis bijis ar gripu nesaistīts plaušu karsonis.

Lietuvas galvenais epidemiologs Vītauts Bakasēns portālam apliecinājis, ka pastāv aizdomas par vēl vienu nāves gadījumu Klaipēdā, bet laboratorijas analīžu rezultāti būs zināmi tikai trešdien.

Pēc Skika teiktā, šobrīd Viļņā un Šauļos saslimstība ar gripu jau sākusi mazināties, tikmēr Klaipēdas novadā saslimstības rādītāji pagaidām aug.

Gripas epidēmija visā Lietuvā tika izsludināta pagājušajā otrdienā, kad to bija izziņojušas vairāk par pusi no 60 Lietuvas pašvaldībām.

Otrdien valsts ārkārtējo situāciju vadības komisijas sēdē nolemts, ka epidēmija pagaidām netiks atsaukta, taču valstī nav paredzēts izsludināt arī ārkārtējo stāvokli.

Prognozēts, ka gripu pārslimos aptuveni piektā daļa Lietuvas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!