Foto: DELFI

Trešdien uz īsu brīdi hakeru uzbrukuma dēļ lietotājiem nebija pieejams interneta ziņu portāls "Delfi.lt", medijs notikušo saista ar publikāciju, kurā stāstīts par Krievijas pārstāvju mēģinājumu pirkt lietuviešu balsis par labu Krievijas dalībniecei starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija".

Portāla redakcija trešdien saņēmusi krievu valodā rakstītu e-pasta vēstuli, kurā izteikts brīdinājums stundas laikā publikāciju izņemt, pretējā gadījumā solot "radikālus mērus".

Vēstulē skaidrots, ka rakstā publicētā informācija neatbilst patiesībai. "Minētais materiāls nomelno kā valsts (Krievija) tēlu, tā mūsu tautieti Dinu Garipovu. Mēs uzstājīgi iesakām izņemt rakstu stundas laikā," "Delfi.lt" citē elektroniskās vēstules tekstu.

"Pretējā gadījumā mēs pret jūsu "masu dezinformācijas līdzekli" pieņemsim radikālus mērus," turpina no e pasta adreses shreder.tobias@yandex.com rakstījusī persona.

Pēc stundas portāls patiešām piedzīvoja hakeru uzbrukumu, raksta "Delfi.lt". "Tas nepārprotami ir DDoS uzbrukums. Pieslēdzās no dažādām valstīm - Turcijas, Krievijas, Japānas, Brazīlijas. Šie datori apvienoti tā saucamajā robottīklā. Uzbrukumu izdevās atvairīt," stāsta portāla IT nodaļas vadītājs Kristijonas Šauļis.

Par notikušo uzbrukumu "Delfi.lt" pārstāvji jau ir vērsušies policijā, kas mēģinās noskaidrot vainīgos.

"Delfi" novēroja, ka problēmas ar portāla "Delfi.lt" apmeklēšanu vēl turpinās. Tāpat nav izlasāma e-pasta vēstulē minētā publikācija. Portāls varētu būt zaudējis 10 - 15% dienas apmeklējuma, pastāstīja "Delfi.lt" galvenā redaktore Monika Garbačauskaite.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā notikušajā konkursā Krievijas māksliniece Dina Garipova ierindojās piektajā vietā, bet uzvaras laurus plūca Dānijas pārstāve.

Tikmēr medijos izskanēja ziņas, ka Krievijas dalībniecei nav pieskaitītas Azerbaidžānas iedzīvotāju balsis. Lai risinātu problēmu, tikšanos ar savu Azerbaidžānas kolēģi pat sarīkoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Tomēr starptautiskā konkursa rīkotāji trešdien raidsabiedrībai BBC uzsvēra, ka pārkāpumi balsu uzkaitē nav notikušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!