No 1.aprīļa tiks unificēti pasažieru kuģniecības kompāniju "Silja Line" un "Tallink" pasažieru vecuma ierobežojumi un 21 gadu nesasnieguši jaunieši daudzos reisos vairs nevarēs ceļot vieni paši, raksta "Aripaev".
"Šādi ierobežojumi ir pastāvējuši vienmēr, taču tagad "Tallink" un "Silja" noteikumi tiks apvienoti," teica "Tallink Group" mārketinga direktors Peters Rose un piebilda, ka jaunie noteikumi padarīs ceļošanu ērtāku un drošāku. Vecuma ierobežojumu ceļojumos nedēļas nogalē viņš skaidroja ar to, ka kuģi ir pilni pasažieru un vecāka gadagājuma cilvēku, kuriem ir labāk, ja apkārt ir mazāk jauniešu.

Jauniešiem līdz 21 gadam, ja viņi dodas diennakts ceļojumā no Tallinas uz Zviedriju, jābūt kopā ar vecākiem vai vecvecākiem. Viņus var pavadīt arī tantes, tēvoči, brāļi vai māsas, ja viņi ir vecāki par 30 gadiem.

Rose teica, ka ierobežojumi nemaz nav tik slikti un neviens nav mēģinājis padarīt ceļojumu nepatīkamu. Pēc viņa teiktā, daži ierobežojumi ir pat mīkstināti, piemēram, tagad 16 gadu veci jaunieši var ceļot ar "Tallink" kuģiem, ja ceļojums nepārsniedz piecas stundas.

Rose teica, ka ir arī izņēmumi, piemēram, precēts pāris, kurā vienam laulātajam ir 20, bet otram 23 gadi, protams, var ceļot uz Zviedriju bez vecākiem un 15 gadus veci pusaudži var doties uz Helsinkiem dienas kruīzos, ja viņiem ir vecāku parakstīta ceļošanas atļauja.

Kompānijas "OU Leon Travel" ceļojumu rīkotājs Valdo Pampa teica, ka šī ziņa nav šokējoša un noteikumi nāk no "Silja", visticamāk, Somijas spiediena ietekmē, jo Somijā šajos jautājumos ir stingri noteikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!