Foto: DELFI
Igaunijā naktī uz ceturtdienu notikusi kravas vilciena un elektrovilciena sadursme, vēsta delfi.ee.

Foto galerija

Trieciena dēļ seši kravas vilciena vagoni nobrauca no sliedēm, bet tā mašīnists un viņa palīgs guvuši ievainojumus un tika ievietoti slimnīcā.

Ceturtdien pulksten 11:20 krīzes centrs saņēmis paziņojumu, ka zem vilciena atlūzām notikuma vietā atrasts cilvēka ķermenis. Vēlāk noskaidrojies, ka tas ir Igaunijas dzelzceļa uzņēmums "Eesti Raudtee" darbinieks, kura pienākumos ietilpa sastāva apkure nakts laikā.

Incidents noticis pulksten 3:10, aptuveni kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas Aegvijdu. Elektrovilciens, kas stāvējis stacijā, nezināmu iemeslu dēļ sācis kustību, izbraucis cauri nožogojumam un sadūries ar kravas vilcienu.

Abu vilcienu vagoni bijuši tukši.

Kā norāda "Eesti Raudtee", maz ticams, ka avāriju izraisīja automātiska elektrovilciena iedarbināšana, visticamāk, kāds to izdarījis nesankcionēti.

Kā argumentu uzņēmums min to, ka tukšs elektrovilciens nobraucis aptuveni divus kilometrus ar ātrumu 70 kilometri stundā, kas ir iespējams tikai ar iedarbinātiem dzinējiem.

"Ņemot vērā šo attālumu un ātrumu, nepaliek šaubu, ka sastāvu vadījusi cilvēka roka," paziņoja "Eesti Raudtee" preses sekretārs.

"Nav tikai skaidrs, kas tas bija par cilvēku un kādi bija viņa motīvi," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!