Šonakt plkst 3.30 Tallina kāds pašnāvnieks uzspridzinājis policijas mašīnu, kā rezultātā bojā gāja viņš pats un ātrās reaģēšanas vienības darbiniece Jūlija Gorbačova (1974). Vēl trīs policisti tika ievainoti.
Kā "Delfi" informēja Tallinas policijā, vīrietis, kurš bija apjozies ar spridzekļu jostu, iekāpa policijas automašīnā, kurā atradās Gorbačova un uzspridzinājās. Abi gāja bojā, savukārt vēl trīs policisti, kuri atradās blakus mašīnai, tika savainoti un pašlaik atrodas slimnīcā. Viens no viņiem - īpaši smagā stāvoklī.

Kāds aculiecinieks stāsta, ka vienam no ievainotajiem tika norauta kāja.

Policijas ģenerāldirektors Roberts Antropovs intervijā Igaunijas telekanālam ETV stāstīja, ka naktī policija saņēma informāciju par to, ka Tallinā, Eisimē rajonā pastaigājas kāds vīrietis, kurš ir apjozies ar spridzekļu jostu.

Policija vīrieti ielenca un tad viņš iekāpa policijas automašīnā un par ķīlnieci sagrāba Gorbačovu.

Antrpopvs pieļauj iespēju, ka vīrietis bija terorists - pašnāvnieks, kurš bija plānojis no rīta uzspridzināties veikalā vai autobusā.

Savukārt kādā intervijā radio, Antropovs konkretizēja, ka policija saņēma izsaukumu no dzīvokļa, kurā vīrietis ar spridzekļiem bija ienācis.

Policija paziņojusi, ka vīrieša personība jau esot noskaidrota. Viņš ir bijis kāds krieviski runājošs, vidēja vecuma iedzīvotājs

Pagaidām visi apstākļi vēl ir neskaidri un turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!