Foto: AFP/Scanpix
Krievijā aizdomās par diversiju gatavošanu aizturēti 25 Ukrainas pilsoņi, arī trīs radikālās kustības "Labējais sektors" aktīvisti, ceturtdien vēsta Krievijas telekanāls NTV, atsaucoties uz specdienestu informāciju.

Telekanāls arī pārraidījis kadrus, kuros esot redzami aizturētie ukraiņi.

Atbilstoši Krievijas specdienestu informācijai teroraktus bijis plānots sarīkot no 14. līdz 16.martam septiņos Krievijas reģionos - Rostovas, Volgogradas, Tveras, Orlas un Belgorodas apgabalos, kā arī Kalmikijā un Tatarstānā.

"Visi aizturētie 25 cilvēki, kuru vidū ir trīs "Labējā sektora" aktīvisti, jau apstiprinājuši, ka viņi ir saņēmuši instrukcijas no Ukrainas drošības dienesta pārstāvjiem", vēsta NTV.

Aizturēto uzdevumu vidū bijusi Krievijas armijas daļu dislokācijas vietu un militārās tehnikas pārvietošanas fotografēšana pierobežas rajonos, kā arī kontaktu nodibināšana ar Krievijas radikālajām struktūrām.

"Labējā sektora" preses sekretārs Artjoms Skoropadskis jau paziņojis, ka prokremliskā telekanāla izplatītajai informācijai par kustības aktīvistu aizturēšanu nav nekāda pamata.

"Tās ir pilnīgākās muļķības un kārtējais Kremļa pret "Labējo sektoru" un pret neatkarīgo Ukrainu vērstās propagandas kārtējais cikls. Mēs nebrīnīsimies, ja nākamreiz Krievijas specdienesti paziņos, ka tur ir bijuši "Labējā sektora" biedri ar kodolgalviņām, kas Krievijas teritorijā ieradušies 15 helikopteros," viņš sacīja.

"Patiesībā tie ir murgi, un komentēt šos murgus vairāk nekā savādāk nav vērts, jo tie ir šausmīgi meli un propaganda no Kremļa puses," norādīja Skoropadskis.

Ukrainas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka pārbauda informāciju par 25 Ukrainas pilsoņu aizturēšanu Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!