Foto: AFP/Scanpix

Pieminot 2001.gada 11.septembra teroraktu 12.gadskārtu, starptautiskā teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" līderis Aimans az Zavahiri ceturtdien aicinājis uzbrukt ASV un boikotēt Savienoto Valstu ekonomiku.

Zavahiri 72 minūtes garā runa publiskota džihādistu interneta forumos. Ekstrēmistu tīmekļa aktivitāšu uzraudzības dienests SITE publiskojis runas kopsavilkumu un izvilkumus angļu valodā.

"Mums vajadzētu nolaist asinis Amerikas ekonomikai, izprovocējot to turpināt milzīgos izdevumus tās drošībai, jo Amerikas vājais punkts ir tās ekonomika, kas jau sākusi grīļoties," uzsvēra Zavahiri.

"Un Amerikas turēšana spriedzē (..) prasa tikai pāris atšķirīgus uzbrukumus šur un tur, kā mēs sakāvām viņus (..) Somālijā, Jemenā, Irākā un Afganistānā," paziņoja "Al Qaeda" līderis, piebilstot, ka šāda karadarbība būtu izvēršama arī ASV.

Viņš norādīja, ka šos uzbrukumus var paveikt "viens brālis vai daži no brāļiem" un ir vērts gaidīt īsto brīdi, lai veiktu plaša mēroga uzbrukumu.

Zavahiri atsaucās arī uz Bostonas teroraktu, kas esot parādījis amerikāņiem viņu pašu melu un alošanās patiesos apmērus un augstprātīgo nevēlēšanos akceptēt patiesību, ka viņi cīnās nevis pret indivīdiem, organizācijām vai grupējumiem, bet musulmaņu kopienas sacelšanos, "lai aizsargātu savu dvēseli, cieņu un iespējas".

SITE publiskotais Zavahiri runas kopsavilkums liecina, ka "Al Qaeda" līderis aicinājis arī džihādistus Sīrijā nesadarboties ar neislāmiskajiem spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!