Foto: stock.xchng
Deivids Martiness, izmantojot servisu "Google Mars", atklājis, kā pats apgalvo – biostaciju - mākslīgas izcelsmes gigantisku cilindru uz Marsa virsmas, otrdien informē laikraksts "The Daily Mail".

Martiness nosaucis precīzas objekta atrašanās koordinātes un to aprakstījis.

"Es saucu šo objektu par "Biostacija Alfa", jo domāju, ka tajā kāds dzīvo vai ir dzīvojis," skaidro amatierastronoms.

"Objekts ir visnotaļ neparasts, jo ir 210 metrus garš un 45 metrus plats. Tas ir viens liels cilindrs vai vairāki savienoti cilindri," norāda Martiness. Viņš piebilst, ka tā varētu būt spēkstacija vai noliktava.Šādā gadījumā viņš pauž cerību, ka tur nav ieroču.

Objektam noteikti esot ārpuszemes izcelsme, jo cilvēces tehnoloģijas tik lielu objektu pārvietošanu kosmosā vēl neiespējot.

Tikmēr cilvēki, kuru zināšanu bagāža par Marsu ir nedaudz lielāka, norāda, ka redzētais cilindrs varētu būt vienkārši optiskais māns.

Kā skaidro Arizonas universitātes profesors Alfrēds Makīvens, stari, kas rodas no Saules un citām zvaigznēm, nenonāk līdz zemei, jo tos aiztur magnetosfēra, taču attēlos, kas uzņemti kosmosā, šie stari var ietekmēt attēlu kvalitāti.

Tā 1976. gadā kosmiskais aparāts "Viking" atklāja cilvēka sejai līdzīgu veidojumu uz Marsa virsmas. Vēlāk izrādījās, ka nekā tamlīdzīga tur nav.

Martinesa izplatītais video gan izskatās diezgan pārliecinoši un iemantojis lielu popularitāti "Youtube" lietotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!