Foto: stock.xchng
Polijas likumsargi, izpildot Vācijas lūgumu, aizturējuši kādu vīrieti, par kuru pastāv aizdomas, ka viņš ir Dubaijā janvārī notikušajā palestīniešu komandiera slepkavībā iejaukts Izraēlas izlūkdienesta "Mossad" aģents, sestdien pavēstīja Vācijas prokuratūras amatpersona.

"Viņš tika arestēts Varšavā un tiek turēts aizdomās, ka ir iesaistīts [Vācijas] pases iegūšanā nelegālā ceļā," apliecināja Vācijas federālās prokuratūras amatpersona, apstiprinot žurnāla "Spiegel" informāciju. "Tagad no poļiem ir atkarīgs, vai viņi viņu nodos Vācijai."

Polijas likumsagi jūnija sākumā Varšavas lidostā arestējuši Uri Brodski, pastāvot aizdomām, ka viņš palīdzējis kādam "Mossad" Dubaijas operācijas dalībniekam tikt pie Vācijas pases, teikts "Spiegel" materiālā, kas parādīsies žurnāla pirmdienas numurā.

20.janvārī luksusa viesnīcas istabā Dubaijā tika atrasts nogalināts viens no "Hamas" militārā spārna dibinātājiem Mahmuds al Mabhuhs. Izmeklēšana liecina, ka viņš ticis sazāļots un pēcāk nosmacēts. Dubaijas policija ir pārliecināta, ka slepkavība ir Izraēlas slepenā dienesta "Mossad" roku darbs.

26 "Mossad" aģentiem, kas piedalījās Mabhuha slepkavībā, bija Lielbritānijas, Īrijas, Francijas Vācijas un Austrālijas pases, norāda Dubaijas izmeklētāji. Daudzos gadījumos dokumenti bijuši viltoti vai arī iegūti nelegālā ceļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!