Foto: stock.xchng
Armēnijas bruņotie spēki otrdien nogalināja piecus Azerbaidžānas karavīrus jaunā sadursmē uz valstu robežas.

Azerbaidžānas Aizsardzības ministrijas paziņojumā teikts, ka "armēņu sabotieru grupa mēģināja izlauzties caur [Azerbaidžānas] nacionālās armijas pozīcijām" Azerbaidžānas ziemeļrietumos.

Savukārt Armēnija paziņoja, ka Azerbaidžānas bruņoto spēku diversantu grupa otrdienas naktī mēģinājusi šķērsot Armēnijas robežu Armēnijas ziemeļaustrumos.

"Naktī uz 5.jūniju 15 līdz 20 cilvēku liela diversiju grupa no Azerbaidžānas mēģināja iekļūt Armēnijas teritorijā pie Tavušas apgabala Voskeparas ciema. Armēnijas puses veiktu darbību rezultātā diversiju grupa tika padarīta nekaitīga," paziņoja Armēnijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Armēnijas Aizsardzības ministrija informēja, ka saskaņā ar tās provizoriskiem datiem krituši pieci Azerbaidžānas karavīri un vairāki tikuši ievainoti, bet Armēnijas pusē kritušo un ievainoto neesot.

"Pārējiem diversiju grupas dalībniekiem izdevās aizbēgt, paņemot līdz līķus un ievainotos. Armēnijas pusē upuru un ievainoto nav," norādīja Armēnijas Aizsardzības ministrija.

Līdzīgs incidents noticis arī pirmdien, kad Armēnijas karavīri izjaukuši Azerbaidžānas diversiju grupas mēģinājumu iekļūt Armēnijas teritorijā. Incidents noticis pie Tavušas apgabala Berdavanas un Činari ciemiem, tajā krituši trīs Armēnijas karavīri un seši guvuši ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!