ASV pārstāvji savos izmeklēšanas ziņojumos apgalvo, ka vizītes laikā Gruzijā ASV prezidenta Džordža Buša virzienā tikusi mesta ierīce, kas, iespējams, ir rokas granāta.
Priekšmets piezemējās aptuveni 30 metru attālumā no prezidenta laikā, kad viņš uzrunāja Tbilisi iedzīvotājus, taču neuzsprāga, stāsta Gruzijas amatpersonas.

Vēl nav izdevies noskaidrot, vai priekšmets saturējis sprāgstvielas raksta BBC.

ASV slepenais dienests ziņo, ka viņi tika informēti par otrdienas incidentu tikai pēc tam, kad prezidents jau bija pametis bijušo Padomju Savienības republiku.

Buša uzruna tautai bija galvenais notikums vizītes laikā Gruzijā, un viņš ir pirmais ASV prezidents, kas ieradies šajā valstī.

Runā viņš slavēja prezidentu Mihailu Saakašvili un teica desmitiem tūkstošu cilvēku, kas bija sapulcējušies Brīvības laukumā, ka 2003.gadā notikusī Gruzijas “Rožu revolūcija” ir devusi iedvesmu cilvēkiem visā pasaulē.

“Jūs sapulcējāties šeit, bruņoti tikai ar rozēm un savas pārliecības spēku, un pieprasījāt savu brīvību,” teica ASV prezidents.

Izteikumos, kas, šķiet, bija vērsti pret Krieviju, Bušs teica, ka visām valstī ir jāpieņem Gruzijas teritoriālā vienotība, lai arī divu atšķēlušos reģionu – Abhāzijas un Dienvidosetijas – iedzīvotāji uzskata sevi par piederīgiem Maskavai.

Protestējot pret Krievijas ietekmi, prezidents Saakašvili boikotēja arī pirmdien Maskavā notikušās svinības par godu Otrā Pasaules kara beigu 60.gadadienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!