Senāta komitejas sēdē augstas Federālā Izmeklēšanas Biroja (FIB) amatpersonas ir paziņojušas, ka nopietnus draudus ASV iekšējai drošībai rada ekoteroristi, informē ārvalstu prese.
Pretterorisma eksperts Džons Leviss stāsta, ka tādas grupas kā “Zemes atbrīvošanas fronte” (Earth Liberation Front) un “Dzīvnieku atbrīvošanas fronte” (Animal Liberation Front) tagad kļuvušas par likumsargājošo iestāžu prioritāti.

Draudi, ko rada vides un dzīvnieku tiesīgu aktīvisti, ir nopietni un netiek pienācīgi novērtēti, viņš saka.

Pēc eksperta rīcībā esošās informācijas, laika posmā no 1990.līdz 2004.gadam ekocīnītāji ir veikuši aptuveni 1 200 kriminālas darbības un nodarījuši zaudējumus miljoniem dolāru apmērā, raksta BBC.

“Ekstrēmisti veic ļaunprātīgas dedzināšanas, rīko eksplozijas un laupīšanas, atbrīvo dzīvniekus, demolē un pārņem savā kontrolē sev netīkamu organizāciju birojus, lai tādējādi sasniegtu savus mērķus,” saka Leviss, FIB pretterorisma departamenta direktora asistenta vietnieks.

“Tik liela aktivitāte nav vērojama saistībā ar nevienu citu jautājumu. Vides aktīvistu uzbrukumi un terora akti palielinās gan apmērā, gan skaitā,” viņš stāsta.

Senāta komitejas priekšsēdētājs Džeimss Inhofs solīja sīkāk pārbaudīt šo vides aktīvistu grupējumu finansējuma shēmu un noskaidrot, kuri uzņēmumi vai personas ir saistītas ar šiem uzbrukumiem.

“Tāpat kā jebkura cita teroristu organizācija, kaut vai “Al-Qaeda”, nevar veikt savas darbības bez naudas, dalībniekiem un publicitātes,” teica Inhofs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!