Labdarības organizācijas Francijā, kas saistītas ar radikāli labējiem spēkiem, varētu drīzumā saņemt aizliegumu bezpajumtniekus barot ar zupu, kurā ir arī cūkgaļas gabali, informē ārvalstu prese.
Protestētāji apsūdz šīs organizācijas par tīšu diskrimināciju pret ebrejiem un musulmaņiem, kas cūkas gaļu uzturā nelieto, raksta BBC.

Strasbūras amatpersonas ir aizliegušas šādas zupas piedāvāšanu bezpajumtniekiem, un Parīzes policija jau ir slēgusi vairākas zupas virtuves, lai izvairītos no rasu naida izraisītas vardarbības.

Labdarības organizācijas gan nesaprot, kāpēc viņi nevarētu piedāvāt tradicionālus ēdienus Francijas un Eiropas nabadzīgajiem bezpajumtniekiem.

Organizācijas, kas darbojas vairākās pilsētās visā Francijā, kā arī blakus esošajā Beļģijā, nav oficiāli sadarbojušās, taču tiek saistītas ar nelielu radikāli labējo organizāciju “Bloc Identitaire”.

Pavāri savās sarunās šo zupu nodēvējuši par “Identitātes zupu”, un šomēnes tās piedāvāšana zupas virtuvēs tika aizliegta, baidoties no iespējamām nekārtībām.

“Darbības ar rasistisku zemtekstu ir jāizskauž,” saka Strasbūras domes priekšsēdētāja Fabjēna Kellere.

Francijas vadošās pretrasisma kustības pārstāvji ir mudinājuši iekšlietu ministru Nikolā Sarkozī aizliegt cūkgaļas zupu labdarības organizāciju zupas virtuvēs visā valstī.

Francijas musulmaņu kopiena tiek uzskatīta par lielāko Rietumeiropā, un tiek lēsts, ka valstī dzīvo aptuveni pieci miljoni musulmaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!