2006.gada 3.martā starptautiskā avīze "The Epoch Times" publicēja rakstu sēriju, kurā atmaskoti šokējoši noziegumi Ķīnā: dzīviem cilvēkiem izņem orgānus, lai iegūtu peļņu, bet, lai slēptu pierādījumus, viņu ķermeņus sadedzina.
Kļuvis zināms, ka vismaz 36 nometnes visā Ķīnas teritorijā ir iesaistītas šajās zvērībās. Šajā biznesā ir iesaistītas slimnīcas, vietējās Sabiedriskās drošības komitejas un militarizētā policija. Orgānu transplantāciju operāciju skaits salīdzinot ar 2000.gadu ir pieaudzis simtiem reižu, proporcionāli pieaugušas civiliedzīvotāju vajāšanas viņu uzskatu un pārliecības dēļ.

Kāds bijušais Ķīnas žurnālists, kurš strādāja ārzemju televīzijā, 2006.gada 11.martā laikrakstam pastāstīja par slepenu koncentrācijas nometni Ķīnas ziemeļaustrumos. Vēlāk cita lieciniece atklāja detaļas, kuras bija saistītas ar vienu no "nāves nometnēm". Viņa pastāstīja, ka viņas bijušais vīrs bija viens no šīs nometnes galvenajiem ķirurgiem un viņam nācās piedalīties orgānu izņemšanas operācijās no dzīviem cilvēkiem.

Saskaņā ar liecinieku sniegtajām ziņām, kuras atklāja pasaulei "nāves nometnes" eksistenci, šai nometnē tikuši aizturēti apmēram 6000 cilvēku. Visi ieslodzītie ir bijuši "Faluņgun" praktizētāji. Ķīnas varas iestādes reliģisko kustību "Faluņgun" aizliedza 1999.gadā, paziņojot, ka tas ir "ļaunuma kults".

Kad liecinieces vīrs 2004.gadā atstāja slimnīcu, ieslodzīto skaits bija samazinājies līdz 2000. Vairāk nekā 4000 cilvēkus, kad viņu dzīvībai svarīgie iekšējie orgāni bija izņemti, kremēja.

Liela steiga orgānu "izņemšanas" darbībās parādījās uzreiz pēc tam, kad Ķīnas Veselības aizsardzības ministrija izdeva un 28.martā nopublicēja likumdošanas aktu "Par pagaidu rīkojumu orgānu transplantācijas jautājumos" un teorētiski aizliedza vardarbīgu orgānu izņemšanu.

Likums stāsies spēkā tikai 1.jūlijā, dodot iespēju peļņu alkstošajiem ierēdņiem trīs mēnešu ilgu laiku orgānu izņemšanai. Likumdošanas izdotais jaunais rīkojums, pēc speciālistu domām, tapis uzreiz pēc atmaskojošās informācijas par Šeņjanas pilsētas Sudzjatuņas rajonā esošo koncentrācijas nometni.

Liels daudzums cilvēku dzīvību joprojām atrodas briesmās. Ķīnas komunistiskais režīms, slēpjot noziegumu pēdas, steidzas likvidēt sirdsapziņas gūstekņus, tai skaitā "Faluņgun" praktizētājus. Koncentrācijas nometnēs ieslodzītie nosaukti par "šķiru cīņas ienaidniekiem" un Ķīnas komunistiskais režīms tos vairs neuzskata par cilvēkiem - viņu dzīvības tiek izmantotas kā izejvielas partijas vajadzībām, teikts laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!