Eiropas uzņēmēji var likumīgi atteikties pieņemt darbā smēķētājus, nebaidoties tikt apsūdzēti diskriminācijā, sestdien paziņoja Eiropas Komisijas pārstāve, apstiprinot laikrakstā "Financial Times" publicētās ziņas.
Uz atteikumu pieņemt darbā smēķētāju nevar attiecināt Eiropas pretdiskriminācijas normas, apgalvoja Eiropas Savienības (ES) darba un sociālo lietu komisāra Vladimira Špidlas pārstāve Katarīna fon Šnurbeina.

Šai problēmai uzmanību pievērsa Eiropas Parlamenta deputāte no Lielbritānijas Ketrina Štīlere, kas lūdza komisāram komentēt kāda Īrijas uzņēmuma sludinājumu, kurā lūgts smēķējošus darba meklētājus uz to nereaģēt, ziņo britu biznesa laikraksts.

"ES pretdiskriminācijas normas aizliedz diskrimināciju nodarbinātībā un citās jomās, pamatojoties uz rasisku vai etnisku izcelsmi, veselības stāvokli, vecumu, seksuālo orientāciju, reliģiju un pārliecību," Špidlas atbildi Štīlerei citē "Financial Times".

"Šķiet, ka darba sludinājums, kurā teikts, ka smēķētājiem nevajag atsaukties, nav atbilstošs nevienai no augstāk minētajām kategorijām," turpinājis komisārs, kas EK pārstāv Čehiju.

Štīlere lūdza EK ieviest šajā jautājumā skaidrību pēc tam, kad Īrijas valdība bija atzinusi, ka minētais sludinājums nesatur nekādu likumpārkāpumu, vēsta laikraksts.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!