Pāvests Benedikts XVI un viņa galvenie padomnieki ceturtdien Vatikānā vienojās neatvieglot katoļu baznīcas stingros noteikumus, kas priesteriem paredz dzīvot celibātā.
Vatikāna izplatītajā paziņojumā norādīts, ka "priesteru celibāta derīgums" divas stundas ilgušajā sanāksmē "guvis jaunu apstiprinājumu".

Lēmums izskanēja sanāksmes beigās, kuru apmeklēja pats pāvests un vadošie kardināli. Sanāksme tika sasaukta nolūkā apspriest to katoļu priesteru lūgumus, kuri izteikuši vēlēšanos apprecēties.

Pāvests un viņa palīgi apsprieda arī gadījumu ar arhibīskapu Emanuelu Milingo, kurš septembrī tika izslēgts no baznīcas, sodot viņu par to, ka viņš ASV par bīskapiem ordinējis četrus precētus vīriešus.

Milingo ir precējies ar korejiešu adatu terapeiti, un viņš savu nostāju par precētiem priesteriem tagad aizstāv, vadot Ņujorkā bāzēto organizāciju "Par precētiem priesteriem".

Vatikāns iepriekš uzsvēra, ka ceturtdienas sanāksme nebūs atvērta vispārējām debatēm par obligāto celibātu un tajā tikai paredzēts apspriest precēties iecerējušo priesteru "lūgumus atcelt obligāto celibātu" un "precētu priesteru lūgumu uzņemt tos atpakaļ garīdzniecībā".

Pāvests Benedikts uzsvēra priesteriem obligāto celibātu jau pirms gada notikušajā pasaules bīskapu sinodē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!