Brazīlijā no anoreksijas izraisītām komplikācijām mirusi 21 gadu vecā modele Ana Karolina Restone. Viņas māte ir nākusi klajā ar emocionālu uzrunu vecākiem, kuri redz, ka viņu bērni sapņo par modeļu karjeru, un sabiedrībā sākušās plašas diskusijas, informē ārvalstu prese.
Restone nomira otrdien no iekšējo orgānu mazspējas, kas radusies, ilgstoši badojoties un cenšoties izskatīties pēc iespējas tievākai. Augustā sirdstriekas dēļ modes skates laikā nomira vēl viena modele – urugvajiete Luisela Ramosa, raksta "Reuters".

Restone bija 1,72 metrus gara un svēra 40 kilogramus. Ārsti atzīmējuši, ka šāds svars ir normāls 12 gadus vecai meitenei. Modeles māte stāsta, ka bija lūgusi meitu apmeklēt ārstu, bet viņa nebija ieklausījusies, tāpēc māte aicina visus vecākus rūpīgi sekot līdzi savu bērnu gaitām. "Ticiet man, nekāda nauda nav jūsu bērna dzīvības vērta, neviens modes zīmols nav tā vērts," viņa saka.

Jautājums par kārnuma kultu pēdējā laikā ticis bieži apspriests arī modes industrijā. Septembrī Madridē modes nedēļas pasākumiem netika pieņemtas modeles, kuras bija pārāk kārnas. Par tādām tika uzskatītas meitenes, kuru ķermeņa masas indekss bija zemāks par 18, tātad – svars attiecībā pret augumu bija zemāks par ārstu noteikto normu. Restones ķermeņa masas indekss bija tikai 13,5.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!