Katru gadu visā pasaulē līdz četriem miljoniem cilvēku kļūst par cilvēku tirdzniecības upuriem, teikts ceļojošās izstādes par cilvēku tirdzniecību "Trafficking" informatīvā materiālā, atsaucoties uz ANO datiem.
85% no upuriem ir sievietes, 15% - vīrieši un 50% cietušo ir bērni vecumā līdz 18 gadiem. Pasaules noziedzīgās organizācijas katru gadu cilvēku tirdzniecībā nopelna aptuveni 7 miljardus ASV dolāru (gandrīz 4 miljardus latu).

Atsaucoties uz Starptautiskās migrācijas organizācijas datiem, izstādes organizētāji norāda, ka katru gadu uz Rietumeiropu tiekot pārdoti aptuveni pusmiljons cilvēku, no kuriem lielāko daļu izmanto seksuāliem nolūkiem.

Cilvēku tirdzniecība ir mūsdienu verdzības veids, kas nešķirami saistīts ar nabadzību un ekonomisko nevienlīdzību visā pasaulē, norāda izstādes organizētāji.

Jau ziņots, ka kopš 2002.gada, kad Latvijas normatīvajos aktos tika formulēts termins "cilvēku tirdzniecība", Latvijā par šo noziegumu ierosinātas vairāk nekā 100 krimināllietas.

Ceturtdien, 15.februārī, atklātā izstāde "Trafficking" ar tekstiem, vizuālās mākslas objektiem, fotogrāfijām, multimediju instalācijām un videoekrāniem sniedz informāciju par cilvēku tirdzniecību un cīņu pret to Latvijā, Itālijā, Grieķijā un Zviedrijā.

Izstādi var apskatīt Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā līdz 16.martam, Liepājā to varēs apskatīt no 22.marta līdz 6.aprīlim, bet Daugavpilī - no 13.aprīļa līdz 27.aprīlim.

Ceļojošā izstāde ir kopsavilkums pamatizstādei, kas kopš pagājušā gada 8.septembra skatāma Pasaules kultūru muzejā Gēteborgā, Zviedrijā. Izstādes interneta mājaslapas adrese ir "www.trafficking.nu".

Izstādi Latvijā organizē IeM sadarbībā ar Resursu centru sievietēm "Marta", Zviedrijas vēstniecību un tirdzniecības centru "Origo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!