ASV astronautiem atļauts doties kosmosā alkohola reibumā, lai gan viņu kolēģi un lidojuma ārsti brīdinājuši, ka viņi bijuši tik piedzērušies, ka apdraudējuši lidojumu, vēsta žurnāls "Aviation Week & Space Technology", atsaucoties uz Nacionālās Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) iekšējas komisijas ziņojumu.
Komisija arī konstatējusi "smagu alkohola patēriņu" 12 stundu ilgajā standarta atturēšanās periodā, kad NASA kosmosa kuģu apkalpei jābūt skaidrā, raksta žurnāls.

"Ja patiesas izrādīsies ziņas, ka iereibušiem astronautiem tiek atļauts lidot, manuprāt, pārvaldei būs daudz ko paskaidrot," sacīja Pārstāvju palātas zinātnes un tehnoloģiju komitejas priekšsēdētājs Bārts Gordons.

NASA iekšējā komisija tika izveidota astronautu veselības pārbaudei, kad tika arestēta un apsūdzēta astronaute Līza Novaka, kura mēģināja nolaupīt kādu sievieti, kurai bija attiecības ar citu astronautu.

Komisija atklājusi, ka astronautiem alkohola reibumā atļauts lidot "vismaz divos gadījumos", raksta "Aviation Week & Space Technology".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!