Krievijas stratēģiskie bumbvedēji atsākuši aukstā kara laikā ierastos lidojumus, pietuvojoties NATO un ASV gaisa spēku patrulētajiem reģioniem, ceturtdien paziņoja Krievijas tālā rādiusa aviācijas komandieris.
Trešdien Krievijas bumbvedējs pārlidoja ASV militāro bāzi Guamas salā Klusajā okeānā un "sasmaidījās" ar amerikāņu pilotiem, kuriem bija uzdots sekot krievu lidmašīnai, pavēstīja ģenerālmajors Pāvels Androsovs.

"Tā vienmēr bijusi mūsu tālā rādiusa aviācijas tradīcija - ielidot tālu okeānā, lai satiktu un vizuāli sveiktu [ASV] aviācijas bāzes kuģus," preses konferences laikā teica Androsovs.

"Vakar mēs atdzīvinājām šo tradīciju, un divi no mūsu jaunajiem pilotiem apmeklēja Guamas bāzes apkārtni," teica krievu ģenerālis. "Domāju, rezultāts bija labs. Mēs satikām mūsu kolēģus - iznīcinātāju pilotus no [ASV] aviācijas bāzes kuģiem. Mēs sasmaidījāmies un atgriezāmies mājās."

Krievija pēdējā laikā kļūst arvien pašpārliecinātāka starptautiskajā arēnā un cenšas projicēt savu militāro varenību tālu aiz savām robežām.

Šonedēļ Krievijas karaflote paziņoja, ka vēlas atjaunot savu klātbūtni Vidusjūrā.

Savukārt pagājušajā mēnesī Lielbritānijas gaisa spēki bija spiesti pacelt gaisā iznīcinātājus, lai pārtvertu Krievijas stratēģiskos bumbvedējus, kas tuvojās britu gaisa telpai. Tajā pašā laikā Maskava paziņoja, ka tie bijuši parasti ikdienas lidojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!