Vairāk nekā miljons cilvēku evakuēti no viņu dzīvesvietām, jo Ķīnai tuvojas viesuļvētra, kura Taivānā jau prasījusi piecu cilvēku dzīvības, raksta BBC. Viesuļvētra "Krosa" ir zaudējusi savu spēku, tomēr joprojām tās vēja ātrums sasniedz 35 metrus sekundē un drīzumā sasniegs Ķīnas austrumu piekrasti.
Piekrastes provincēs izsludināti plūdu un zemes nogruvumu draudi. Prasība par atgriešanos krastā izsūtīta aptuveni 27 000 zvejas laivu un kuģu, atceltas ārkārtas situāciju risināšanas dienestu darbinieku brīvdienas.

Ķīnā noslēgumam tuvojas nedēļu ilgās nacionālās brīvdienas, un no brīvdienu kūrortiem evakuēti arī vairāk nekā 2 000 atpūtnieku. Šanhajā atceltas sporta sacensības cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, jo ir aizdomas, ka viesuļvētra varētu nodarīt postījumus, arī virzoties tālāk uz ziemeļiem.

Taivānas ziemeļu daļā viesuļvētra izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, nogalinot vismaz piecus un ievainojot vairāk nekā 52 cilvēkus. Tika pārtraukta sabiedriskā transporta satiksme un traucēta elektrības padeve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!