Ukraina ņēmusi piemēru no Lielbritānijas un devusi patvērumu pirmajam politiskajam emigrantam no Krievijas – žurnālistam Aleksejam Kosvincevam, raksta www.newsru.com.
Šis ir pirmais gadījums, kad Ukraina devusi politisko patvērumu kādam ārzemniekam. Eksperti šo lēmumu nosaukuši par politisku un neizslēdz, ka tas var saasināt attiecības abu valstu starpā. Bijušais Ukrainas ārlietu ministrs Genādijs Udovenko paziņojis, ka līdzīgi lūgumi bijuši jau iepriekš, piemēram, no baltkrievu disidentiem un uzbeku kriminālnoziedzniekiem.

Kosvincevs, kurš politisko patvērumu prasījis jau no 2007. gada februāra, paziņojis, ka Krievijas varas iestādes viņu vajā par atmaskojošajiem materiāliem, ko viņš publicējis par Kemerovas gubernatora Amana Tulejeva darbību. Žurnālista konflikts ar opozicionāriem pastiprinājies pēc tam, kad viņš sāka vadīt Garija Kasparova "Apvienotās civilās frontes" reģionālo nodaļu.

Ukrainas parlamenta deputāts Aleksandrs Černovoļenko sakarā ar incidentu paziņojis, ka "valsts īsteno demokrātisku ārpolitiku, nepievēršot uzmanību, kā uz to reaģēs Krievijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!