Ceturtdien Federālā Izmeklēšanas Biroja (FIB) un itāļu policijas apvietotās operācijas rezultātā ASV tika aizturēti 54 mafiozā Gambino klana pārstāvji. Arestētājiem mafijas locekļiem, kuru vidū bija otrais cilvēks ģimenē Domeniko Čefalu un ģimenes padomnieks (consigliere) Džozefs Korrozo, uzrādītas apsūdzības slepkavībās, reketā, naudas atmazgāšanā un krāpnieciskās darbībās, ziņo "New York Post".
Tomēr policijai nav izdevies arestēt ģimenes galvu – donu Džonu D'Amiko, jo saskaņā ar tiesībsargājošo institūciju datiem šobrīd viņš ir atvaļinājumā. Pēc FIB pārstāvja Deivida Šefera vārdiem, Palermo un Ņujorkas policijā izdotas 90 aresta atļaujas un vēl 20 Gambino ģimenes locekļi ir arestēti Palermo.

"New York Post" raksta, ka aresti ir vairāk nekā 30 gadus ilgas izmeklēšanas rezultāts. Laikrakstā teikts, ka "visa Gambino ģimenes struktūra ir sagrauta".

Gambino ģimene, kuras darbības aizsākumi meklējami jau 1931. gadā, ir viena no ģimenēm, kas kontrolē Ņujorkas organizēto noziedzību. Tā nosaukta "dona" Karlo Gambino (1902-1976) vārdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!