ASV policija un bērnu aizsardzības dienests no poligāmiju atbalstošas mormoņu sektas mītnes Teksasā aizveduši 219 sievietes un bērnus, izmeklējot aizdomas par bērnu seksuālu izmantošanu.
Izmeklēšana sektas mītnē uzsākta saistībā ar kādas 16 gadus vecas meitenes piespiedu laulībām ar 50 gadu vecu vīrieti. Meitene pēc bērna laišanas pasaulē ziņojusi policijai.

Izmeklēšana tiek veikta atšķēlušās mormoņu sektas - Fundamentālistu mūsdienu svēto Jēzus Kristus baznīcas - rančo Eldorado. Sektai ir aptuveni 10 000 sekotāju, un tās vadītājs - 50 gadus vecais Vorens Džefs - atrodas cietumā par bērnu izvarošanu un par nepilngadīgu meiteņu apprecināšanu ar pieaugušiem vīriešiem.

Saskaņā ar Teksasas štata likumiem par 16 gadiem jaunākas meitenes nevar laulāties, pat arī ar vecāku atļauju, līdz ar to mazuļa tēvs varētu būt pārkāpis štata seksa un laulību piekrišanas likumus.

Meitenes sūdzība izraisījusi milzīgu operāciju sektas mītnē, kas ilgst jau vairākas dienas.

Sākotnēji no sektas mītnes tika aizvestas 52 meitenes vecumā no sešiem mēnešiem līdz 17 gadiem, bet nedēļas nogalē aizvesto cilvēku skaits pieaudzis. No sektas mītnes aizvestas 60 sievietes un 159 bērni.

Tomēr policisti vēl nav atraduši sūdzību iesniegušo meiteni, ne arī viņas vīru un bērnu.

Fundamentālistu mūsdienu svēto Jēzus Kristus baznīcas sekta nošķīrās no mormoņu baznīcas 19.gadsimta beigās, kad baznīca atteicās no poligāmijas, lai tiktu reģistrēta kā oficiāla reliģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!