Romas katoļu pāvests Benedikts XVI sestdien Austrālijā atvainojās par atsevišķu priesteru pastrādāto bērnu seksuālu izmantošanu.

Uzrunā dievkalpojumā Svētās Marijas katedrālē Sidnejā pāvests pieminēja "apkaunojumu, ko mēs visi sajutām" un aicināja vainīgos saukt tiesas priekšā.

Garīdznieki, kas seksuāli izmantojuši bērnus, ir sagrāvuši uzticību un smagi kaitējuši katoļu baznīcai, norādīja pāvests.

"Man ir ļoti žēl par tām sāpēm un ciešanām, kuras piedzīvojuši šie upuri. Šie sliktie darbi, kas tik lielā mērā nodot uzticību, ir pelnījuši bargu nosodījumu. Šos ļaunos darbus pastrādājušajiem ir jāatbild par tiem," sacīja pāvests.

Tomēr katoļu garīdznieku upuru atbalsta grupa "Broken Rites" noraidīja pāvesta uzrunu kā nepietiekamu, norādot, ka viņam vajadzētu personīgi tikties ar upuriem un atvainoties.

"Ar nožēlas paušanu nepietiek. Upuri vēlas konkrētu rīcību, nevis vārdus," teikts grupas izdotajā paziņojumā.

Pagaidām nav zināms, vai Benedikts XVI tiksies ar Austrālijas katoļu garīdznieku upuriem, kā viņš to darīja ASV, personīgi atvainojoties no seksuālas vardarbības katoļu baznīcā cietušajiem cilvēkiem.

Pēc "Broken Rites" datiem Austrālijā par bērnu seksuālu izmantošanu notiesāti 107 katoļu garīdznieki, kuru upuru skaits sniedzas vairākos tūkstošos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!