Gruzijas valdības un citu iestāžu mājaslapas šobrīd atrodas zem kibernoziedznieku uzbrukumiem, līdzīgi kā gadu atpakaļ to piedzīvoja Igaunija, informē Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) pārstāvji.
Piektdien, 8.augustā, aptuveni plkst.21.30 pēc Latvjas laika LATO, kas aktīvi seko līdzi notikumu attīstībai Gruzijā internetā, pamanīja, ka Gruzijas nozīmīgākā ārvalstniekiem domātā informācijas portāla "www.civil.ge" mājas lapa vairs nedarbojas. Mēģinot meklēt informāciju par pēdējiem notikumiem citās Gruzijas masu mediju mājas lapās, piemēram, Gruzijas televīzijas "Rustavi-2" mājas lapā, LATO konstatēja, ka nedarbojas arī tā.

Taču vislielākais pārsteigums bija Gruzijas Ārlietu ministrijas mājas lapā "www.mfa.gov.ge" redzētais. Hakeri, kas uzlauzuši šo lapu, bija tajā ievietojuši kolāžu, veidotu no Gruzijas prezidenta Mikhaila Saakašvili un Ādolfa Hitlera fotogrāfijām.

Minētās mājaslapas šobrīd nedarbojas.

LATO uzskata, ka Latvijai kā starptautiskus drošības garantus iemantojušai suverēnai valstij nevajadzētu palikt vienaldzīgai pret Gruzijas problēmām.

Kā ziņots, Gruzijas separātiskajā Dienvidosetijas provincē sestdien turpinās sīvas kaujas starp Krievijas armiju un gruzīnu spēkiem, ziņo mediji. Abas puses uz karadarbības zonu sūta papildspēkus.

Tbilisi ziņo, ka tās spēki kontrolē pašpasludinātās republikas galvaspilsētu Chinvali un iesaistījušies ielu kaujās ar Krievijas vienībām priekšpilsētās.

Tikmēr Maskava apgalvo, ka pirms karadarbības sākuma Chinvali izvietotā Krievijas miera uzturētāju vienība, kuras sastāvā ir 2500 vīru, joprojām notur pilsētas dienvidu daļu.

Gruzijas valdība apsūdz Maskavu arī par trīs gruzīnu militāro bāzu un Melnās jūras ostas pilsētas Poti bombardēšanu.

Tikmēr ANO Drošības padome arī atkārtotajā sēdē nespēja panākt vienošanos par paziņojumu, kurā abas konfliktējošās puses tiktu aicinātas pārtraukt karadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!