Hinduistu pūļi Indijas austrumos nodedzinājuši vēl vismaz četras baznīcas, valstī vēršoties plašumā reliģiskajai vardarbībai.
Tūkstošiem cilvēku, lielākoties kristieši, patvērušies improvizētās nometnēs Orisas štatā, kur pēc vietējo hinduistu līdera slepkavības 23. augustā sākās hinduistu pūļu sarīkoti grautiņi.

Pagājušajā nedēļā amatpersonas pavēstīja, ka vardarbība pēc hinduistu un kristiešu līderu aicinājumiem nomierināties acīmredzami mazinās, taču nedēļās nogalē vardarbība pārņēma jaunus štata rajonus.

Pūļi aizdedzināja četras baznīcas Koraputas un Rajagadas rajonos, pavēstīja Orisas policijas ģenerāldirektors Gopals Čandra Nanda.

Aizdedzinātas arī divas baznīcas un vairākas mājas Kandhamalas rajonā, lai gan lielākajā daļā reģiona pilsētu ir noteikta komandantstunda, raksta avīze "The Samaja".

Vardarbība izpelnījusies starptautisku nosodījumu, tostarp no pāvesta Benedikta puses. Vietējās valdības amatpersonas pavēstīja, ka upuru skaits sasniedzis 14 un saņemtas neapstiprinātas ziņas par vēl diviem nogalinātajiem.

Deviņos no 30 štata rajoniem izvietoti tūkstošiem policistu un karavīru, pavēstīja augsta ranga štata policijas amatpersona. "Pirmdien mēs spēkus izvietosim vēl trijos rajonos," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!