Amerikāņu tiesnesis noraidījis kāda ASV Nebraskas štata likumdevēja iesniegto prasību pret Dievu, norādot, ka Visuvarenajam oficiāli nav nodots aicinājums ierasties tiesā, jo dokumentos nav norādīta viņa adrese.
Štata senators Ērnijs Čeimberss pagājušajā gadā iesniedza prasību tiesā, lūdzot tiesai izdot pret Dievu permanentu tiesas priekšrakstu, kas ir tiesas pavēle, kas kādai no pusēm kaut ko liedz uzsākt vai turpināt darīt.

Viņš apgalvoja, ka Dievs senatoram un viņa vēlētājiem Omahā izteicis teroristiskus draudus, iedvesis bailes un "sagādājis nāvi, iznīcību, postu un terorizējis miljoniem Zemes iedzīvotāju".

Čeimberss ir sacījis, ka viņš šo prasību iesniedzis, lai uzsvērtu, ka tiesai jābūt pieejamai ikvienam neatkarīgi no tā, vai cilvēks ir bagāts vai trūcīgs.

Tomēr otrdien Daglasas apgabala tiesas tiesnesis Mārlons Polks lēma, ka štata likums noteic, ka prasītājam jāsazinās ar atbildētāju, lai lietas izskatīšana varētu turpināties.

"Ņemot vērā, ka šī tiesa konstatējusi, ka pavēstes nodošana norādītajam atbildētājam nav realizējama, šis tiesas process tiks izbeigts šīs pretrunas dēļ," savā spriedumā rakstīja Polks.

Čeimbers pabeidzis Juridisko fakultāti, taču nav nokārtojis pēdējo pārbaudījumu, kurā tiek noteikts, vai viņš var strādāt par advokātu vai nē. Tomēr viņš domā, ka viņam tiesneša spriedumā izdevies atrast caurumu.

"Tiesa pati apliecina Dieva eksistenci," trešdien teica Čeimberss. "Šīs apliecināšanas sekas ir Dieva viszinības atzīšana."

"Tātad, ja Dievs visu zina, viņš noteikti it pamanījis arī manu prasību," viņš piebilda.

Čeimbersam ir 30 dienas, lai izlemtu - iesniegt apelāciju, vai nē. Viņš sacīja, ka pagaidām nav vēl to izlēmis.

Čeimberss, kurš Nebraskas štata likumdevēja varā nokalpojis rekordilgu laiku - 38 gadus, nākamajā gadā vairs tajā neatgriezīsies, jo sasniedzis termiņa limitu.

Sesiju laikā viņš izlaiž rīta lūgšanas un bieži mēdz kritizēt kristiešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!