Nākamā gada pirmajos divos mēnešos darbu var zaudēt 240 000 Krievijas iedzīvotāju, intervijā laikrakstam "Vedemosti" sacīja pirmais vicepremjers Vladimirs Žukovs.

Salīdzinājumam - kopš oktobra sākuma Krievijā, atbilstoši oficiālajiem datiem, darbu zaudējuši tikai 45 000 cilvēku.

Vairāki eksperti brīdina, ka bezdarba pieaugums var negatīvi ietekmēt kriminogēno situāciju - palikuši bez iztikas līdzekļiem, cilvēki var izšķirties par labu noziedzīgiem ceļiem.

Kā liecina ceturtdien no rīta saņemtās ziņas, šādas prognozes nav gluži nepamatotas.

Ir noskaidrojies, kas Krievijas galvaspilsētā uzbruka vienam no kamerorķestra "Maskavas virtuozi" mūziķiem. Uzbrucēji bijuši divi jaunieši no Altaja novada, kas nesen, kā vēstī ziņu aģentūra "Interfax", štatu samazināšanas dēļ zaudējuši darbu japāņu restorānā.

Kā aģentūrai pastāstīja milicijas darbinieks, mūziķim Denisam Šulginam jaunieši uzbrukuši mantkārīgu motīvu vadīti. Šķiet, ka viņi nav zinājuši, kam uzbrūk, nedz to, cik vērtīga ir vijole. Viņi vienkārši uzbrukuši pieklājīgi ģērbtam cilvēkam.

Tiesa, ar vijoles nolaupīšanu jaunajiem bezdarbniekiem vien licies par maz. Trešdien vakarā kādam garāmgājējam viņi centušies atņemt mobilo telefonu. Kad upuris izrādīja pretestību, sākās kautiņš, bet notikuma aculiecinieki izsauca operatīvos dienestus, kas uzbrucējus aizturēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!