ANO Narkotiku un noziedzības apkarošanas biroja (UNODC) ģenerāldirektors Antonio Marija Kosta paziņojis, ka no narkotiku tirgošanas iegūtā nauda esot izmantota banku dzīvotspējas nodrošināšanai globālās finansiālās krīzes laikā.
Viņš intervijā Austrijas nedēļas izdevumam "Profil" pastāstīja, ka no narkotiku tirdzniecības iegūtā nauda bieži vien izrādījies vienīgais pieejamais kapitāls, kad krīze pagājušajā gadā izgāja ārpus kontroles.

"Daudzos gadījumos no narkotiku tirdzniecības iegūtā nauda pašlaik ir vienīgais likvīdais investīciju kapitāls," sacīja Kosta. "2008.gada otrajā pusē likviditāte bija banku sistēmas galvenā problēma un tāpēc likvīds kapitāls kļuva par svarīgu faktoru."

UNODC ir atradis pierādījumus, ka "starpbanku kredīti tikuši finansēti ar naudu, kas nākusi no narkotiku tirdzniecības un citām nelikumīgām darbībām", sacīja Kosta. "Ir pazīmes, ka šādā veidā izglābtas dažas bankas."

"Profil" raksta, ka Kosta attiecies identificēt valstis vai bankas, kas saņēmušas narkotiku tirdzniecībā nopelnīto naudu, un nav minējis nekādas norādes par šīs naudas daudzumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!