Prokrieviskie kaujinieki turpina ar artilēriju apšaudīt pie Doņeckas lidostas esošo Piski ciemu, kā arī citus Ukrainas spēku kontrolētos punktus Doņeckas tuvumā, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) preses centru, vēsta aģentūra UNIAN.

Video redzami kara postījumi Doņeckas apgabalā.

"Praktiski nebeidzas teroristu uguns pa Toņenkes ciemu, kas ienaidnieka artilērijas triecienus pārcieta četras reizes. Apšaudīti tika arī Piski, Vodjane un Neviļska. Pēdējais apšaudīts arī ar mīnmetējiem," teikts ATO paziņojumā.

"Pārkāpjot visus karadarbības noteikumus, noziedznieki atkal apšaudīja apdzīvotas vietas, kur mitinās mierīgie iedzīvotāji. Kārtējo reizi teroristu "gradi" noklāja daudz cietušo Piski ciemu, pa kuru uguns netiek pārtraukta ne dienu, ne nakti," uzsver ATO.

Apšaudes turpinās arī Debaļceves apkārtnē. Grupa "Informācijas pretestība" ziņo, ka promaskaviskie spēki te cietuši smagus zaudējumus.

"Doņeckā morgi pārtraukuši apkalpot civiliedzīvotājus, jo nav vietas. Apdzīvotajās vietās Krasnijluča un Antracita, kur tiek nogādāti ievainotie teroristi, visas medicīniskās iestādes ir pārpildītas," norāda "Informācijas pretestība" vadītājs Dmitrijs Timčuks.

Savukārt Sņižņē, kur tiek nogādāta liela daļa smagi ievainoto kaujinieku, trūkst medikamentu un nepieciešamā aprīkojuma, tāpēc notiek šļirču "ekspropriācija" no veterinārajām klīnikām, raksta Timčuks.

Vēstīts, ka pēdējo dienu sīvākās kaujas Ukrainā notiek Debaļceves apkārtnē. Pilsēta atrodas Ukrainas spēku kontrolētā teritorijā, kas izvirzījusies ārpus frontes līnijas, dziļi iekšā Maskavas atbalstīto kaujinieku pārņemtajā zonā Doņeckas apgabalā. Tas pilsētu pakļauj lielam ielenkuma riskam un padara sarežģītu tās aizsardzību (karte).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!