Foto: AP/Scanpix

Doņecka, kur notikušas daudzas smagas kaujas starp ukraiņiem un prokrieviskajiem separātistiem, ir pamatīgi cietusi – izpostītas daudzas mājas, ceļi un transporta infrastruktūra, raksta Ukrainas mediji.

Pilsētas dome iepriekš bieži ir izplatījusi paziņojumus, kuros aicina kauju dēļ iedzīvotājus nedoties ielās un turēties tālāk no logiem. Doņecka ir cietusi gan kaujās, kas notika pie tās dzelzceļa stacijas, kad izmantota smagā artilērija. Kaujas notikušas arī pie lidostas un ir dedzis pilsētas tirgus laukums.

Kaujas šajā Austrumukrainas pilsētā notiek joprojām. Portāls "Korespondent" ziņo, ka agrā ceturtdienas, 4.septembra, rītā smagi cietis kāds Doņeckas dzīvojamais nams, kurā iešauts lādiņš. Nakts šajā kauju plosītajā pilsētā pagājusi salīdzinoši mierīgi, taču ap pulksten pilsētniekus pamodināja smagās artilērijas šāvieni, atsaucoties uz pilsētas domes ziņoto, raksta portāls. Šāvieni bijuši dzirdami vairākos pilsētas dzīvojamajos rajonos.

Smagās artilērijas lādiņš ir trāpījis vienā dzīvojamajā ēkā, kura cietusi.

Portāls atgādina, ka pilsēta jau labu laiku ir bez ūdens apgādes. Vairākos pilsētas rajonos notiek darbs pie elektropiegādes, ar kuru arī pilsētā ir problēmas, vairāki tūkstoši mājsaimniecību ir palikušas bez gāzes.

3.septembrī pilsētā atjaunots viens trolejbusa maršruts, taču kopumā sabiedriskais transports pilsētā kursē ierastā režīmā.

Organizācijas "Informatīvā pretestība" pārstāvis Dmitro Timčuks ceturtdien savā "Facebook" vietnē paziņoja, ka naktī uz ceturtdienu ukraiņu karavīri piecās dažādās apdzīvotās vietās no Krievijas puses apšaudīti ar reaktīvo mīnmetēju "Smerč".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!