Foto: Reuters/Scanpix

ASV Valsts departaments pirmdien aicinājis Izraēlu atteikties no plāniem atsavināt 400 hektārus palestīniešu zemes Betlēmes apkaimē Rietumkrastā, par ko tika paziņots svētdien.

"Šis paziņojums, tāpat kā jebkurš Izraēlas paziņojums apmetņu jautājumā, [jebkurš] tās pieņemtais plānošanas solis un izsludinātais būvniecības konkurss nesekmē Izraēlas pasludinātā mērķa - divu valstu risinājuma - sasniegšanu," norādījis Valsts departamenta pārstāvis. "Mēs aicinām Izraēlas valdību atteikties no šā lēmuma."

Kā ziņots, Izraēla svētdien pavētīja, ka lēmums atsavināt 400 hektārus palestīniešu zemes teritorijā, ko Izraēlā dēvē par Guš Ecionas apmetņu bloku, ir politisks, proti, saistīts ar jūnijā notikušo triju ebreju pusaudžu nolaupīšanu un slepkavību, kurā Izraēla vaino trīs palestīniešus no Hebronas Rietumkrastā.

Jaunais Izraēlas plāns izraisījis sašutumu palestīniešos un satraukumu Izraēlas organizācijās, kas atbalsta mieru reģionā. To kritizējusi arī Ēģipte, kas pagājušajā nedēļā palīdzēja panākt ilgstošu pamieru Gazas joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!