Foto: Reuters/Scanpix
Vairāki kādas ASV aviobāzes virsnieki, kuri bija atbildīgi arī par atomieročiem, atlaisti no dienesta, jo kvalifikācijas eksāmenos norakstījuši, vēsta BBC.

Armijas skandāls skāris ASV gaisa karaspēku bāzi Malstromā, Montanas štatā. Šajā bāzē atrodas 420 starpkontinentālās raķetes, kuras aprīkotas ar atomieročiem.

Nepatīkamais fakts atklājies tad, kad sākta izmeklēšana par iespējamu narkotiku lietošanu citās aviobāzēs. Pārbaužu laikā kļuvis zināms, ka vairāki Malstromas bāzas darbinieki – sākot no leitnantiem un beidzot ar virsniekiem – kvalifikācijas eksāmenus veikuši negodīgi. Noskaidrots, ka eksāmenu laikā armijas pārstāvji viens otram sūtījuši īsziņas ar pareizām atbildēm.

Izmeklētāji uzskata, ka blēdīšanās notikusi, jo eksāmenos bijušas ļoti augstas prasības – nevienā jautājumā nedrīkstēja pieļaut kļūdu. Visi eksāmenus kārtojušie atstādināti no dienesta, viens virsnieks pats uzrakstījis atlūgumu. Tāpat sodus saņems vairākas citi armijnieki, kuri "pievēra acis" uz savu kolēģu "šmaukšanos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!