ASV spēki 72 stundu laikā nodrošinās kontroli pār visu Fallūdžas pilsētas tā saukto Kvīnsas rajonu, kur nemiernieki izveidojuši savu atbalsta punktu, tādējādi nodrošinot kontroli pār visu pilsētu, sestdien paziņoja augsts ASV armijas virsnieks.
Jūras kājnieku 3.pulka 1.bataljona komandiera vietnieks majors Klārks Votsons aģentūrai "Reuters" teica, ka amerikāņi sastopas ar sīvu čečenu, sīriešu un citu ārvalstu kaujinieku pretestību rajonā, ko jūras kājnieki nodēvējuši par Kvīnsu. Kopš ASV spēki sestdien sākuši uzbrukumu, nogalināti jau aptuveni 100 ārvalstu kaujinieku.

Ja ASV spēki ieņems pozīcijas visā "Kvīnsas" teritorijā, tiks nodrošināta kontrole pār visu Fallūdžu, teica Votsons.

ASV armija uzskata, ka "Kvīnsa", kas atrodas Fallūdžas dienvidos, ir ar "Al Qaeda" saistītā terorista Abu Musaba az Zarkavi komandēto kaujinieku atbalsta punkts.

Votsons pavēstīja, ka piecas dienas ilgušajās kaujās Fallūdžā ASV spēki sagūstījuši aptuveni 400 nemiernieku.

Savukārt Irākas nacionālās drošības valsts ministrs Kasims Dauds Bagdādē paziņoja, ka ASV un Irākas valdības spēki Fallūdžā nogalinājuši vairāk nekā 1000 nemiernieku, bet aptuveni 200 ir sagūstīti.

Sestdien Fallūdžā ieradās pirmā Sarkanā Krusta autokolonna, ar kuru tika atvesta humanitārā palīdzība pilsētas civiliedzīvotājiem.

Iepriekš tika ziņots, ka ASV spēki netālu no Fallūdžas aizturējuši kolonnu, pamatojoties uz nedrošo situāciju.

Pilsētā iebraukušas piecas kravas automašīnas ar 30 brīvprātīgajiem.

Pašlaik autokolonna dodas uz Fallūdžas ziemeļu daļu, meklējot drošu novietni, no kurienes varētu izdalīt palīdzību civiliedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!