Foto: Reuters/Scanpix
Pēdējās dienās arvien biežāk dažādās pasaules valstīs fiksēta Krievijas militāro lidmašīnu aktivitāte, un tagad šos faktus apstiprinājušas arī ASV un Lielbritānijas amatpersonas, vēsta ārvalstu masu mediji.

Jau ziņots, ka trešdien divi krievu iznīcinātāji pārkāpuši Zviedrijas gaisa telpu, un, lai tos pārtvertu, Zviedrijas armija pacēla vairākus iznīcinātājus.

Savukārt ASV gaisa karaspēka pārstāvji apstiprinājuši sešu Krievijas iznīcinātāju lidošanu Aļaskas tuvumā. Krievu iznīcinātāji bija ielidojuši Gaisa telpas aizsardzības zonā, kurā sevi jāidentificē, taču nav pārkāpuši ASV gaisa telpu. ASV un Kanādas gaisa spēki pacēluši gaisā vairākas lidmašīnas, bet krievu iznīcinātāji atstājuši gaisa telpu bez incidentiem.

ASV armijas pārstāvji norāda, ka līdzīgi gadījumi nav nepierasta lieta, un tādi gada laikā ir aptuveni desmit.

Tikmēr "Washington Post" ziņo, ka ASV tuvumā fiksētās lidmašīnas bijušas stratēģiski kodolieroču bumbvedēji. Tāpat avoti ASV militārajās aprindās izdevumam apstiprinājuši, ka pēdējās desmit dienās fiksēti vismaz 16 gadījumi, kad Krievijas militārās lidmašīnas manīts ASV gaisa telpas tuvumā.

Krievijas iznīcinātāji manīti arī Lielbritānijas tuvumā, tāpēc pirmo reizi pēc ilgākiem laikiem Karaliskie gaisa spēki bija spiesti izsludināt ātrās reaģēšanas trauksmi, un Lielbritānijas ziemeļu daļā gaisā pacēlās britu iznīcinātāji. Arī šajā gadījumā incidents atrisināts mierīgi un krievu iznīcinātāji atstājuši gaisa telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!