Foto: AFP/Scanpix
Sīrijas valdība ir atbildīga par vairāk nekā 2000 cilvēku nāves gadījumiem, tai vēršoties pret protesta demonstrācijām, paziņojusi ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, piektdien informē raidsabiedrība BBC.

Viņa pieminēja arī armijas pašreiz veikto protestu apspiešanu Hamas pilsētā, kur gājuši bojā vairāk nekā 140 cilvēki.

Vietējie iedzīvotāji ziņo, ka tanki un snaiperi turpina apšaudes un "cilvēkus nogalina kā aitas". Pilsētā jūtams pārtikas un medikamentu trūkums.

Protestētājus nav apmierinājis ceturtdien prezidenta Bašara al Asada izdotais dekrēts par daudzpartiju sistēmas atjaunošanu valstī. Prasība pēc partiju brīvības bija viena no galvenajām masu demonstrācijās, kas valstī norit kopš marta vidus. Taču politiskā brīvība varot iestāties tikai pēc prezidenta Asada atkāpšanās.

Klintone atkārtoja iepriekš izteikto viedokli, ka Asads ir zaudējis leģitimitāti pēc represijām pret tautu. "Mēs šajā nedēļā esam redzējuši, ka Asada režīms turpina un pastiprina uzbrukumus pret saviem iedzīvotājiem," uzsvēra ASV valsts sekretāre.

Viņa piebilda, ka ASV un tās sabiedrotie strādā, lai izdarītu lielāku spiedienu uz Sīriju.

Kā ziņots, kopš svētdienas vismaz 150 cilvēki ir nogalināti, galvenokārt Hamas pilsētā. Prezidents Asads vaino pašreizējā vardarbībā "bruņotu noziedznieku bandas", ko atbalstot zināmas ārvalstis. 

Brīdinām, ka video redzami nepatīkami skati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!