Foto: AFP/Scanpix
Glābēji atraduši avarējušās Krievijas lidmašīnas pasažieru ķermeņus. Neviens izdzīvojušais nav atrasts, vēsta ārvalstu mediji, atsaucoties uz Indonēzijas amatpersonām.

Lidmašīnā atradušies astoņi apkalpes locekļi no Krievijas, Indonēzijas aviosabiedrību pārstāvji un žurnālisti, vēsta BBC. Pavisam lidmašīnā atradušies aptuveni 45 cilvēki.

Lidmašīna "Superjet-100", kas no radaru ekrāniem pazuda trešdien, atrasta ietriekusies klintīs pie kāda vulkāna.

Pazudušās lidmašīnas atlūzas glābēji no helikoptera pamanīja aptuveni 1,5 kilometru attālumā no punkta, kurā tika saņemti pēdējie signāli no lidaparāta. Lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem 50 minūtes pēc pacelšanās demonstrācijas lidojuma laikā Džakartā.

Lidmašīna Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ieradusies trešdien demonstrācijas tūres pa Āzijas valstīm ietvaros. Iepriekš lidmašīna jau demonstrēta valdības pārstāvjiem un militāristiem Mjanmā, Pakistānā un Kazahstānā. Pēc Indonēzijas lidmašīnai bija paredzēts doties uz Laosu un Vjetnamu.

"Superjet –100" ir vidēja izmēra lidmašīna, kurā var atrasties līdz 100 cilvēku, to izstrādājusi Krievijas kompānija "Sukho civilās aviācijas lidmašīnas", sadarbībā ar vairākām Krievijas un citu valstu firmām, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!