Foto: AP/Scanpix

Naktī uz otrdienu prokrieviskie kaujinieki apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas pie Doņeckas lidostas, Debaļceves un pretterorisma operācijas zonas dienvidos, tāpat noticis mēģinājums iekļūt Mariupolē, vēsta aģentūra UNIAN.

Talakivkas apkārtnē pie Mariupoles bruņotas grupas uzbruka vienai no Ukrainas spēku vienībām, informē pretterorisma operācijas preses centrs.

"Kaujinieku uzbrukums ir atsists, šajā kaujā zaudējumu Ukrainas karavīru rindās nav," teikts paziņojumā. Atbildot uzbrukumam, iznīcināts viens kaujinieku tanks un automašīna, ir zaudējumi pretinieku rindās, precizēts paziņojumā.

Pie Pavlopiles ap sešiem rītā ukraiņu pozīcijas apšaudītas ar mīnmetējiem un "Grad" iekārtām, informē Mariupoles aizsardzības štābs. Savukārt naktī no Mariupoles austrumu puses pretinieka izlūkošanas un diversiju grupas centušās iekļūt pilsētā, apejot kontrolpunktus.

Diversantu grupu pamanījuši bataljona "Azov" karavīri. Pēc brīdinājuma šāvieniem kaujinieki atkāpušies.

Vēstīts, ka ceturtdien par uzbrukuma sākumu un plāniem ieņemt vairākas Ukrainas pilsētas paziņoja pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjers Aleksandrs Zaharčenko. Viņa minēto pilsētu sarakstā ir arī Mariupole.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!