Foto: stock.xchng
Trešdien atstādināta Maskavas valdība, vēsta ziņu aģentūra "Interfax" ar atsauci uz mēra pienākumu pagaidu izpildītājam Vladimiram Resinam tuvu stāvošo avotu.

Atstādināšana īstenota atbilstoši galvaspilsētas likumam "Par Maskavas valdību".

Saskaņā ar to, nākamajā dienā pēc pilsētas galvas atstādināšanas ar Krievijas prezidenta rīkojumu jāseko visas pilsētas administrācijas atstādināšanai.

Kopumā atstādināti 250 galvaspilsētas "A" kategorijas ierēdņi - mēra vietnieki, administratīvo apgabalu prefekti, departamentu, komiteju, pārvalžu un dienestu vadītāji, kā arī 123 rajonu priekšnieki un mēra padomnieki.

Šīs amatpersonas gan turpinās pildīt savus pienākumus līdz jaunas pilsētas valdības izveidošanai.

Tikmēr trešdienas rītā prezidenta atstādinātais Maskavas mērs Juris Lužkovs ieradies pilsētas domē sapakot savas mantas. Viņš norādījis, ka tam būs nepieciešamas vairākas dienas. "Apbalvojumu vien man ir vairāki skapji," teica Lužkovs.

Sagaidāms, ka divu nedēļu laikā partija "Vienotā Krievija", kas veido vairākumu Maskavas domē, iesniegs prezidentam kandidātu sarakstu mēra amatam. Pēc dažādiem datiem, kandidātu saraksts var tikt iesniegts jau nākamnedēļ.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs pirmdien parakstījis rīkojumu par Maskavas mēra pilnvaru pirmstermiņa pārtraukšanu, jo viņš "zaudējis prezidenta uzticību".

Prezidenta preses sekretāre Nataļja Timakova vēlāk žurnālistiem norādīja, ka Lužkovam bija iespēja aiziet pašam.

Pirmdien uzreiz pēc atgriešanās no atvaļinājuma Lužkovs paziņoja, ka neplāno atkāpties no amata pēc paša vēlēšanās.

Otrdien pēc prezidenta lēmuma viņš izstājās no partijas "Vienotā Krievija".

Krievijas galvaspilsētas mēra amatā viņš nostrādāja vairāk nekā 18 gadus.

Iespējams, savu atstādināšanu Lužkovs apstrīdēs Augstākajā tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!