Ungārijas, Polijas, Čehijas un Rumānijas centrālās bankas pirmdien veikušas saskaņotus pasākumus, tādējādi cenšoties aizsargāt to valstu valūtas, paziņoja Ungārijas Centrālā banka.
Bankas veica vienlaicīgu informācijas apmaiņu, lai novērstu šo valstu valūtu strauju vērtības kritumu, norādīja Ungārijas Centrālās bankas vadītājs Andrašs Šimors.

Taču centrālās bankas nenorādīja, kādi pasākumi tiks īstenoti, lai saglabātu stabilu valūtu, tomēr Polijas Centrālā banka ierosināja veikt arī turpmāku informācijas apmaiņu un koordinētu pasākumu īstenošanu Centrālās un Austrumeiropas centrālo banku starpā.

Tāpat pirmdien Ungārijas Centrālā banka arī paziņoja, ka saglabās bāzes procentu likmi nemainīgu 9,5% apmērā.

"Ir svarīgi norādīt, ka mūsu vissvarīgākajos eksporta tirgos Rietumeiropā ir īstenoti nopietni monetāri un fiskāli pasākumi un ka drīzumā tiks veikti arī citi līdzīgi pasākumi, lai atdzīvinātu ekonomiku," pavēstīja Ungārijas Centrālā banka.

"Rietumvalstu vadītāju straujā palīdzība to banku sistēmām garantē pat vēl lielāku banku uzticēšanos to struktūrvienībām, veicinot kapitālu pieplūdumu," piebilda banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!