Foto: Reuters/Scanpix
Šveices dienvidrietumos otrdienas vakarā notika autobusa avārija, kurā gājuši bojā 28 cilvēki, tai skaitā 22 bērni, trešdien vēstīja Šveices ziņu aģentūra SDA-ATS.

Beļģijā reģistrētais autobuss ietriecās autosatiksmes tuneļa sienā Valē kantona Sjēras pilsētā.

Autobusā bija 52 pasažieri no divām Flandrijas pilsētām, kuri pēc Šveices Annivjē ielejā pavadītām slēpošanas brīvdienām devās atpakaļ uz dzimteni.

Starp avārijā bojāgājušajiem bija divi autobusa šoferi.

24 bērni tika ievainoti un ir hospitalizēti četrās slimnīcās Valē kantonā.

Pagaidām nezināmu iemelsu dēļ autobuss aizķēris tuneļa labās puses sienu, pēc kā tas aizsviests uz pretējo pusi un ietriecies tuneļa sienas izvirzījumā piespiedu apstāšanās zonas beigās, vēsta aģentūra "Itar - Tass".

Tūristu autobuss esot bijis tehniskā kārtībā, bet vadītājs nav bijis noguris, atsaucoties uz raidsabiedrību RTBF, vēsta “RIA Novosti”. Lai gan avārijas iemesli vēl nav zināmi, viena no versijām pieļauj, ka šoferis ir kļūdījies.

Beļģijas ārlietu ministrs Didjē Reinders paziņojis, ka ir izveidots Ārlietu ministrijas krīzes centrs, lai sniegtu palīdzību bojāgājušo radiniekiem un cietušajiem. Bojāgājušo un ievainoto nogādāšanai uz Beļģiju, iesaistīšot divas armijas lidmašīnas, par ministra paziņoto, vēsta “Itar – Tass”.


Pēc notikušās traģēdijas Beļģijā izsludinātas nacionālās sēras.

Trešdien Šveicē ieradīsies Beļģijas premjerministrs Elio Di Rupo, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Līdzjūtības vēstules par traģisko avāriju Beļģijas premjerministram Elio Di Rupo un ārlietu ministram Didjē Reindersam nosūtījuši Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, informē Latvijas Ārlietu ministrijas preses centrs.

“Latvijas amatpersonas pauž nožēlu par šo notikušo traģēdiju un izsaka visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, draugiem un visai Beļģijas tautai, kā arī novēl cietušajiem ātru atveseļošanos,” teikts paziņojumā.

Līdzjūtību Beļģijas karalim Alberatam II savā un Latvijas iedzīvotāju vārdā nosūtījis Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš, informē Prezidenta preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!