Foto: AFP/Scanpix
Vismaz pieci cilvēki pirmdien gājuši bojā, kad cilvēku pūlī Ķīnas galvaspilsētas Tjaņaņmiņa laukumā ietriekusies automašīna, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēl 38 cilvēki, starp kuriem arī tūristi, negadījumā ievainoti, ziņo aģentūra "Siņhua". Pēc avārijas no laukuma evakuēti cilvēki. Internetā publicētos attēlos redzams, ka nožogojumā ietriekusies automašīna ir aizdegusies.

Negadījums noticis laukuma ziemeļu galā pie ieejas Aizliegtajā pilsētā.

Sākumā ziņots par trim bojāgājušajiem un 11 ievainotajiem, bet vēlāk skaits precizēts. 

"Vadītājs un divi pasažieri gāja bojā, kad apvidus automašīna ietriecās cilvēku pūlī un aizdegās," ziņo "Siņhua". Ievainoti ir arī 11 tūristi un policisti, piebilst aģentūra.

Vispirms informācija par negadījumu un bildes no notikuma vietas parādījās sociālajos medijos, bet vēlāk daudzas no tām izņemtas, norāda BBC.

Tjaņaņmiņa laukumā 1989. gadā notika plaši demokrātijas atbalsta protesti. Varas iestāžu vēršanās pret pārsvarā studentu rīkoto akciju beidzās ar asinsizliešanu. Armija atklāja uguni un slaktiņā gāja bojā vairāki simti cilvēku.

Ķīnas Komunistiskā partija pēc tam aizliedza atklāti diskutēt par 1989. gada ceturtā jūnija notikumiem skolās, medijos un internetā.

Laukums mūsdienās tiek labi apsargāts gan tāpēc, ka tur atrodas valsts iestādes, gan tāpēc, lai nepieļautu protesta akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!