Foto: AFP/Scanpix
Pie Itālijas krastiem avarējušā kruīzu kuģa "Costa Concordia" Frančesko Sketino apgalvo, ka kuģis avarējis, jo uzskrējis virsū klintij, kas nav atzīmēta navigācijas kartē, vēsta vietējie masu mediji.

Jau ziņots, ka naktī no piektdienas uz sestdienu pie Džiljo salas Toskānijā avarēja kruīzu kuģis, uz kura tobrīd atradās aptuveni 4200 cilvēku. Vismaz trīs cilvēki gājuši bojā, bet vēl 40 guvuši ievainojumus. Tika ziņots, ka kuģis avarējis, jo uzskrējis uz sēkļa.

Itālijas glābšanas dienesti turpina meklēt aptuveni 40 cilvēkus, kuri pazuduši bez vēsts pēc kuģa avarēšanas. Iepriekš tika ziņots par aptuveni 70 bez vēsts pazudušajiem, taču tika atrasts precīzs kuģa pasažieru saraksts, nokā izriet, ka bez vēsts pazudušo cilvēku skaits ir mazāks nekā sākotnēji lēsts,vēsta raidorganizācija BBC.

Itālijas provinces prokuratūra ir ierosinājusi lietu. Kuģa kapteinis uzreiz pēc nokļūšanas krastā ir aizturēts un nopratināts, kas ildzis vairākas stundas. Viņam detalizēti bija jāskaidro notikušais un arī apkalpes rīcība avārijas laikā. Daudzus interesēja, kā grandiozais kruīzu kuģis varēja atrasties tik tuvu Džiljo salai.

Masu mediji noskaidrojuši, ka kapteinis nopratināšanā sacījis, ka kuģis nav novirzījies no kursa. Saskaņā ar Itālijas izmeklēšanas iestādēs strādājošo teikto, kuģa korpusā radies liels caurums brīdī, kad tas atradies vairāku jūras jūdžu attālumā no Džiljo salas un vien pēc tam izmainījis kursu virzienā uz salu.

"Brīdi, kad kuģis virzījās pa maršrutu, uzgrūdāmies uz zemūdens klinti, kas nebija atzīmēta [kartē]. Saskaņā ar navigācijas karti dziļumam šajā vietā vajadzēja būt pietiekamam," pēc nopratināšanas paziņoja Sketino telekanālam "Tgcom24.

Saskaņā ar tūrisma kompānijas "Costa Crociere" sniegto informāciju avārijas brīdī uz kuģa atradās 3 216 pasažieri no 62 valstīm. Tāpat uz tā atradās 1023 apkalpes locekļi.

Jau vēstīts, ka Itālijas kuģniecības kompānijas "Costa Crociere" kuģis "Costa Concordia" uzskrēja sēklī pie Džiljo salas Toskānijā. 290 metru garajā kuģī sāka ieplūst ūdens un, tam sasveroties, no tā panikā ielēca ūdenī vairāki cilvēki, no kuriem trīs gājuši bojā un daži pazuduši.

Kuģa korpusā atklāts vismaz 90 metrus gara plaisa, un tā labā puse atrodas pilnībā zem ūdens.

Robežsargi no kuģa evakuējuši vairāk nekā 4200 cilvēku. Lielākā daļa evakuēti ar glābšanas laivām, bet evakuācija iesaistīti arī helikopteri.

No 3200 pasažieriem, kas bija uz kuģa, apmēram 1000 bija Itālijas, 500 - Vācijas un 160 - Francijas pilsoņi, informēja kuģniecības kompānija.

"Costa Concordia" bija izgājis no Savonas ostas Itālijas ziemeļos. Tam bija plānots ieiet Čivitavekjas, Palermo un Kaljari ostās Itālijā, Palmā de Maljorkā un Barselonā Spānijā un Marseļā Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!