Foto: DELFI

Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK) aizturējusi grupu personu, kuras Baltkrievijā nelikumīgi organizējušas Krievijas finanšu piramīdu veidotāja Sergeja Mavrodi krāpniecisko shēmu "MMM-2011", teikts Baltkrievijas VDK sestdien izplatītajā paziņojumā.

Šīs personas aizturētas "MMM-2011" birojā Minskas centrā.

Pret aizturētajiem ierosināta krimināllieta par nelikumīgu uzņēmējdarbību.

2011.gada janvāra sākumā Mavrodi paziņoja par jaunas starptautiskas finanšu piramīdas "MMM-2011" izveidi.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija Latvijā decembra beigās ziņoja par kompānijas "MMM-2011", kuras dibinātājs ir Sergejs Mavrodi, nelicencētu pakalpojumu sniegšanu Latvijā un aicināja iedzīvotājus atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju. "MMM-2011" nelicencēto pakalpojumu reklāmu izvietojis Latvijas teritorijā, tostarp sabiedriskā transporta līdzekļos, aicinot Latvijas iedzīvotājus ieguldīt naudas līdzekļus šajā uzņēmumā.

Ziņots arī, ka 90.gados Mavrodi agresīvās reklāmas kampaņās telekanālos aicināja Krievijas iedzīvotājus noguldīt naudu finanšu shēmā MMM, solot līdz 3000% lielu peļņu. Kompāniju MMM tiesa atzina par bankrotējušu 1997.gadā. 2007.gada 28.aprīlī Mavrodi tika piespriests četru gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet par tā pirmo dienu tika uzskatīts aizturēšanas datums - 2003.gada 31.janvāris, un viņš no ieslodzījuma tika atbrīvots jau tā paša gada maijā. Mavrodi bija izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpniecību, kuras dēļ noguldītāji zaudēja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 50 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!