Beļģijā pirmdien ir paralizēts transports ģenerālstreika dēļ, kas ir protesta akcija pret taupības pasākumiem un tiek rīkots laikā, kad Briselē notiks Eiropas Savienības samits.

Ģenerālstreika dēļ Beļģijā pirmdien ir slēgta dzelzceļa satiksme, kā arī nekursē autobusi un tramvaji un ir daļēji paralizēta aviosatiksme.

Par gaidāmo streiku jau ceturtdien paziņoja divi ātrvilcienu satiksmes operatori "Eurostar" un "Thalys". Beļģijā no svētdienas pulksten 22 līdz pirmdienas pulksten
23.59 pēc vietējā laika nekursēs neviens šo kompāniju vilciens.

"Eurostar" vilcienu starp Londonu un Briseli pasažieri var izmantot autobusus, kas kursē no Briseles līdz Lilles pilsētai Francijas pierobežā. "Thalys" vilcieni streika laikā nekursē maršrutā Parīze-Brisele-Amsterdama-Ķelne.

Abi ātrvilcienu operatori aicināja pasažierus, kas jau iegādājušies biļetes, rūpīgi sekot līdzi izmaiņām vilcienu satiksmē un izvēlēties alternatīvas, kā arī solīja, ka otrdien līdz dienas vidum dzelzceļa satiksmei Beļģijā vajadzētu atgriezties ierastajā režīmā.

Pirmdien ir slēgta Šarleruā lidosta, kas atrodas Beļģijas dienvidos un ir svarīgs "Ryanair" un citu zemo cenu aviokompāniju lidojumu centrs, jo arodbiedrības plānoja bloķēt lidostas pievedceļus. Briseles starptautiskā lidosta tomēr darbojas.
Streika laikā ir slēgtas arī daudzas skolas un ir pārtraukta ražošana autobūves firmu "Audi" un "Volvo" rūpnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!