Foto: AP/Scanpix
Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" viens no Jemenas atzara līderiem nogalināts bezpilota lidmašīnas triecienā, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Fahds al Kuso, kurš tika meklēts par ASV karakuģa "Cole" spridzināšanu 2000. gadā, nogalināts Jemenā ar no bezpilota lidaparāta izšautu raķeti. Viņa nāvi apstiprinājuši "Al Qaeda" pārstāvji un Jemenas vēstniecība ASV. Uzbrukumā gājis bojā vēl vismaz viens cilvēks.

Atriebjoties par sava biedra nāvi, "Al Qaeda" kaujinieki pirmdien sarīkojuši atriebības uzbrukumu, kurā nogalināti 20 Jemenas karavīri.

Kuso nogalināts, kad kopā ar vēl kādu personu kāpis ārā no automašīnas attālā kalnu ielejā Jemenas dienvidu provincē Šabvā. ASV rīkotais uzbrukums ar Jemenas atļauju noticis pēc ilgstošas novērošanas operācijas, vēsta BBC.

ASV varasiestādes iepriekš bija izsludinājušas 5 miljonu dolāru (2,7 miljoni latu) lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atrast Kuso.

Terorists tiek turēts aizdomās par uzbrukumu ASV karakuģim "Cole" 2000. gadā, kad tas bijis pietauvots Adenas ostā Jemenā. Kaujinieki pie kuģa sāna piestiprināja sprāgstvielas, kuru eksplozijā tā sienā izveidojies caurums. Teroraktā bojā gāja 17, bet ievainoti tika 40 ASV karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!