Foto: AFP/Scanpix

Abi joprojām bēguļojošie aizdomās turamie par trešdienas slaktiņu franču satīras žurnāla redakcijā, pamanīti uz ziemeļiem no Parīzes, Pikardijas reģionā netālu no Vilērkotretas uz autoceļa N2, ziņo "Le Parisien".

Abi vīrieši kādā benzīntankā, šaujot gaisā, nolaupījuši degvielu un pārtikas preces, raksta BBC. Viņi pārvietojoties ar automašīnu "Renault Clio" un pēc laupīšanas devušies Parīzes virzienā.

Benzīntanka pārstāvis atklājis, ka atpazinis abus meklētos - viņi joprojām ir ģērbušies jakās ar kapucēm, kā arī esot bruņoti.Viņš mašīnā esot redzējis arī kalašņikova automātus un raķešmetējus.

Policija šodien atklājusi, ka "Renault Clio" abi brāļi nozaguši pēc tam, kad ar sākotnējo automašīnu "Citroen C3" viņi iekļuvuši avārijā. Pamestajā automašīnā atrasti molotova kokteiļi un dažādi karogi ar islāmistu saukļiem, kas liecina, ka plānoti vēl citi uzbrukumi, kuros varētu izmantot molotova kokteiļus, secina policija.

Jau ziņots, ka trešdien notikušajā apšaudē franču satīras žurnāla telpās nogalināti 10 žurnālisti un divi policisti. Vēl 11 cilvēki ievainoti, no kuriem četri atrodas smagā stāvoklī.

Aizdomās tiek turēti brāļi Saids un Šerifs Kuaši, kā arī Hamīds Murads. Murads drīz pēc notikušā pats pieteicies policijā. Meklējot vainīgos, līdz šim aizturēti jau septiņi ar šāvējiem saistīti cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!